Wie is de Food Hero?

AboutMe

Mijn naam is Michel, al sinds ik mij kan herinneren ben ik gek op koken. Toen ik jong was keek ik uren naar kookprogramma’s, spiekte stiekem met mijn moeder mee, en mocht soms zelf iets koken voor mijn familie! Het gaf mij toen al een enorme voldoening om heerlijk te mogen koken voor de mensen om mij heen. Sinds een paar jaar heeft het kookvirus echt toegeslagen, ik had nu eindelijk iemand om elke dag voor te koken ♥.

Ik lust alles en ik kook alles, het leukste vind ik toch wel improv-koken, oftewel kijken wat er nog in de kast staat en iets moois fabriceren van een minimaal aantal producten, zonder planning en zonder recept, afgaan op smaak en mijn eigen ervaring. Ik noteerde eigenlijk nooit iets als ik wat lekkers had gemaakt, ik bleef alles onthouden. Tot ik zoveel gerechten moest onthouden dat het niet meer ging, vandaar nu Food Hero, ik kan nu alles vastleggen voor mijzelf, en ik kan het nu delen met jullie, wat toch het leukste is van koken!

Naast koken is de natuur mijn andere passie, ik kan mijzelf enorm verbazen over de kracht en pracht van moeder natuur. Of het nu een micro-organisme is of een olifant, een insect of een vis, ik ben er door gefascineerd. Ik probeer in mijn recepten en verhalen duidelijkheid te geven wat bepaalde voedingsstoffen met je lichaam doen en waar het goed of slecht voor is. De meeste mensen hebben geen idee welke voedingsstoffen ze elke dag nuttigen en waarom, waarom zijn verzadigde vetten slecht voor je en welke vitaminen heb je nodig?

Mijn inspiratie haal ik mede uit mijn reizen, ik vertel graag iedereen over de mooie plekken die ik  bezocht heb en combineer dit met mooie verhalen over de lokale lekkernijen!

Ik hoop dat jullie inspiratie opdoen uit mijn gerechten en verhalen, als ik 1 persoon blij heb gemaakt met een recept is mijn doel al bereikt!

Een recept is slechts een leidraad voor je eigen inspiratie.

Your Food Hero!

error: Content is protected !!