Bijgerechten

Pizza Cups van tortilla wraps

03/04/2015

Het was weer eens zo’n dag, door de keukenkastjes struinen naar kliekjes! Ik had nog 3 soorten kaas in de koelkast liggen, over van een gezellig avondje met vrienden. Je kent het wel, toastje, kaasje, wijntje…. heerlijk. Daar kan ik vast wel wat mee fabriceren dacht ik. Verder struinend door mijn keuken kwam ik nog een pak tortilla wraps tegen en wat groente van de markt van gister. Vanuit mijn ooghoek zag ik de cupcake bakvorm onder de kast staan, en ja hoor, het idee der ideeën, Pizzacups!

Serveer ze op een verjaardag als een lekker verrassende snack uit het vuistje of voor je vrienden met een biertje erbij! Ook als voorgerechtje zal het kunnen volstaan, met een kleine salade erbij. Dit recept is ook ideaal om je kliekjes in te verwerken.

Ik heb 3 variaties gemaakt met de 3 verschillende soorten kaas die ik nog had, de eerste heeft als ingrediënten, salami, paprika, Spaanse peper, een versnipperd uitje en wat Goudse geraspte kaas. De tweede is met verse spinazie, mozzarella en cherry tomaatjes. De laatste variant bevat lekkere blauwe kaas, zongedroogde tomaatjes en een paar kappertjes.

Natuurlijk kun je er in doen wat je zelf wilt, maar 1 ding blijft wel hetzelfde, kaas!

Ingrediënten

  • Tortilla wraps               (1 wrap is goed voor 4 cups)
  • Kaas                          (welke soort je maar wilt)
  • Eieren                        (1 ei per 4 cups is prima)
  • Crème fraîche              (1 lepel per 4 cups)
  • Groenten zoals paprika, tomaat, ui.
  • Salami, of een andere droge worst.

Bereidingswijze

Ik zal het recept van de salami variant hier beschrijven. Verwarm allereerst alvast de oven voor op ongeveer 180 graden.

Snijdt de paprika in kleine blokjes, versnipper een uitje, snijdt de Spaanse peper in halve ringetjes. Pizza, wraps, tortilla, blue cheese, salami, rode peper, pittig, spicy, mozzarella, kaas, kliekjes, leftoverOf je de zaadjes er in laat moet je natuurlijk zelf weten maar als je niet zo van pittig houdt kun je ze er beter uit halen. Rasp de kaas in een grote kom, voeg hier de fijngesneden groente aan toe. Tik een eitje erbij en voeg een lepel crème fraîche toe. Je kan er nog wat zout en peper aan toevoegen, maar de kaas maakt het meestal al zout genoeg. Roer het geheel goed door.

Verdeel een wrap in kwarten en vouw een kwart wrap voorzichtig in een van de lege cups van de bakvorm. Schep een flinke lepel van de vulling er in en duw het zachtjes aan met de onderkant van de lepel. Herhaal dit tot al je vulling op is en ze zijn klaar voor de oven! Snijd punten van de wraps er een stukje af als ze teveel uitsteken, anders kunnen ze verbranden in de oven.

Pizza, wraps, tortilla, blue cheese, salami, rode peper, pittig, spicy, mozzarella, kaas, kliekjes, leftoverDe oven zal intussen goed heet zijn, schuif de bakvorm in de oven. Nu wordt het afwachten geblazen, gelukkig niet al te lang want meestal zijn ze na een kleine 15 a 20 minuten wel klaar. Zodra de bovenkant mooi bruin is gebakken en als de randen van de wraps lekker knapperig zijn kun je ze uit de oven halen. Ik zou ze even af laten koelen, want de binnenkant is erg heet.

Je kan je fantasie er op los laten, wat voor leuke combinaties kun jij bedenken?

Laat het ons weten via info@foodhero.nl!

 

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!